Saksa kaheaastaste võlakirjade tootlus langes -0,7 protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel
Saksamaa kantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Brittide rahvahääletus nõrgestas euroala majanduse ja inflatsiooni väljavaateid ning see on lisanud investorite ootust, et Euroopa Keskpank (EKP) rakendab lähiajal uusi ergutusmeetmeid, ja see omakorda on kukutanud Saksamaa kaheaastaste riigivõlakirjade tootluse rekordmadalale ehk -0,7 protsendile, kirjutab Reuters.

On selge, et investorid ootavad EKP-lt uusi meetmeid, kui Brexitil on selgelt olnud majandusele negatiivne mõju, ütles Natixise strateeg Cyril Regnat, vahendab BNS. 

Reedel oli Rahvusvaheline Valuutafond Brexiti mõjul langetanud euroala majanduse kahe aasta kasvuprognoosi – selle aasta kasvuks ennustatakse 1,6 ja järgmise aasta kasvuks 1,7 protsenti.

Kaheaastaste Saksa võlakirjade tootlus on 0,3 protsendipunkti EKP hoiuseintressimäärast allpool, mis analüütikute sõnul on märk, et investorid ootavad uut rahapoliitika lõdvendamist.

Regnat ütles, et ei usu, et EKP võiks veel langetada baasintressi, küll aga võib keskpank pikendada võlakirjaostuprogrammi tähtaega, mis praegu on järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles