Neste: kütuseaktsiisi tõus on viinud kümneid kliente

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste juht Ivar Kohv.
Neste juht Ivar Kohv. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv sõnas, et veebruarist tõusnud kütuseaktsiis on viinud kümned kliendid teistesse Balti riikidesse tankima ja ei täida riigikassat loodetud mahus.

«Riik plaanis käeoleva aasta eelarvet tehes, et kütuseaktsiisi tõus toob täiendavat maksutulu 45 miljonit eurot. Täna võib öelda, et plaan ei realiseeru ning vähemalt 10-15 miljonit eurot sellest summast jääb riigil saamata,» sõnas Kohv pressiteates.

Ta sõnas, et Nestel on kütuseturust üsna hea ülevaade. «Meil on kümneid ja kümneid ärikliente, kes otsustasid käesoleval aastal ennast registreerida Neste Läti ja Leedu klientideks ning oma Eesti kütusekaarte nad sisuliselt enam ei kasuta,» nentis kütusemüüja.

Tema arvates tuleks üle vaadata, kas kütuseaktsiisi tõstumine järgmistel aastatel ikka on mõttekas. «Veelgi enam, arvestades tänaseid arenguid, oleks õige aktsiisimäärade viimine 2015. aasta tasemetele,» lisas ta.

Teine oluline suund, kuidas riik saab maksulaekumisi suurendada on Kohvi hinnangul kütuseturul kasvavate maksupettuste ohjeldamine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles