Indrek Kasela: Eestis puudub kalakasvatus ja eeldused selleks (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kasela
Indrek Kasela Foto: SCANPIX

Eesti ühe suurima kalakasvatusettevõtte PRFoods OÜ juhatuse liikme sõnul ei ole Eesti kliima suuremahulisemat kalakasvatust soosiv, mistõttu ongi nende kalakasvatused üldse Soomes ja Rootsis.

«Eestis sisuliselt puudub kalakasvatustööstus ja eeldused selleks. Võrreldes Norraga on Rootsi ja Soome kalakasvatus sama pisike, kui näiteks võrrelda Soomet ja Eestit,» ütles PRFoods OÜ juhatuse liige Indrek Kasela, kes suuremahulisemat kalakasvatust Eestis võimalikuks ei pea. «Loodus lihtsalt ei ole selline – meri on madal, järved mudased,» põhjendas ta.

Erinevalt suurest osast teistest Eestis tegutsevatest kalakasvatajatest jäävadki PRFoods OÜ kalakasvandused väljapoole Eestit, Põhjala riikidesse, kuna nii suures mahus kalakasvatust, nagu ettevõttel vaja oleks, ei oleks Eestis võimalik teha. «Keeruline saab olema suuremahuliste kasvatuste rajamine Eestis ning soovitan seda ka toetuste jagajail jälgida,» märkis Kasela.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles