Meditsiiniäris skandaali põhjustanud eksmiljardär sai kaheaastase laborikeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theranose asutaja Elizabeth Holmes.
Theranose asutaja Elizabeth Holmes. Foto: Reuters/ScanPix

Vereanalüüse pakkuva ettevõtte Theranos asutajale ja tegevjuhile Elizabeth Holmesile kehtestati USAs kaheaastane meditsiinilabori omamise ja käigus hoidmise keeld, kirjutab New York Times.

Theranos teatas, et selle Californias asuv labor kaotas oma litsentsi, samuti ei tohi ettevõte enam saada USA tervishoiusüsteemist makseid. Kuigi Holmes lubas pressiteates, et kolib California labori mujale, jätkates oma toodete arendamist ka teises, Arizonas olevas laboris, pole praegu veel selge, kas ta saab tegelikult üldse ettevõtte tegevust seaduslikult jätkata, rääkimata selleks vajalike vahendite olemasolust.

Holmes asutas Theranose 2003. aastal, eesmärgiga pakkuda täiesti uudseid vereanalüüsimeetodeid. Praeguseks on selgunud, et ettevõtte testimisseadmed on vigased ja nende tulemused ebatäpsed. Theranos ja Holmes on kriminaaluurimise all, samuti on ettevõtte tegevused mitme teise riigiameti luubi all. Näiteks on oma juurdluse algatanud USA riiklik väärtpaberite ja börsikomisjon, USA riiklik toidu- ja ravimiamet ning Arizona ja Pennsylvania osariikide tervishoiuametid.

Kui veel eelmisel aastal nimetas Forbes Holmesi USA kõige rikkamaks ise oma varanduse teeninud naiseks, siis praeguseks on Theranost tabanud kriminaalsüüdistused pühkinud ärilehe hinnangul pea 90 protsenti ettevõtte väärtusest ning koos sellega on kadunud ka Holmesi varandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles