Maailma suurimad pangad on kaotanud väärtusest ligi pool triljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Maailma 20 suurema panga turuväärtusest on sel aastal kadunud 422 miljardit eurot, selgub USA ärilehe Wall Street Journal koostatud ülevaatest.

Uudisteagentuur Direkt viitab, et see on peaaegu võrdne Rootsi eelmise aasta sisemajanduse koguproduktiga (SKP), mis oli 440 miljardit eurot, vahendab BNS.

Suurim langus on tabanud Euroopa panku. Itaalia Unicredit on minetanud kaks kolmandikku börsiväärtusest. Briti pankade Royal Bank of Scotland ja Barclays, Šveitsi panga Credit Suisse ja Saksa panga Deutsche Bank turuväärtus on selle ajaga vähenenud poole võrra.

Unicrediti, Deutsche Banki ja Credit Suisse'i turuväärtus kokku ei küüni isegi USA investeerimispanga Goldman Sachs tasemele, sest Goldmani turuväärtus on vähenenud ainult 20 protsenti.

Paremini on läinud USA pangal JP Morgan Chase ja Hiina pangal Industrial and Commercial Bank of China, mille väärtus on tänavu vähenenud 10 protsenti.

Mis puutub Põhjamaade pankadesse, siis Swedbanki turuväärtus on kahanenud 10,3 protsenti, Handelsbankenil 17,5 protsenti, SEB-l 22,5 ja Nordeal 27,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles