Kohtla-Järve hakkab tänu VKG käivitamisele koole remontima

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov.
Jevgeni Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Viru Keemia Grupi (VKG) tootmise laiendamine annab Kohtla-Järvele igas kuus ligi 50 000 eurot maksuraha, millega saab juba enne kooliaasta algust ette võtta varem eelatrvest välja kärbitud lasteasutuste remonditööd.

VKG otsus panna alates 15 augustist kaevandus täie võimsusega tööle ja seejärel alates 1. septembrist käivitada vanad õlitehased rõõmustab linnapea Jevgeni Solovjovi sõnul linna väga, sest tänu üksikisiku tulumaksu laekumistele saab hakata remontima koole ja lasteaedu.

«Me pidime aasta algusest kuni tänaseni tegema kolm lisaeelarvet, et maksulaekumiste vähenemise tõttu kärpida kulutusi 350 000 euro võrra. Loodan, et VKG elavnemise vilju saame maitsta juba novembrikuus ning selleks ajaks on laekunud täiendavalt üksikisiku tulumaksu 150 000 eurot. Püsib ka lootus, et volikogu saab juba eeloleva aasta novembris tõsta eelarve kavandatavat mahtu,» ütles Solovjov.

Linnapea väitel on VKG linnale kinnitanud, et varem vallandatud inimesed saavad oma töökohad tagasi. «Tänu töötukassale pole õnneks nende jaoks vahepealne tööta oleku aeg väga raske olnud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles