Hääl ei mõista VKG poolt töötajate palkamisega näidatavat optimismi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Keemiatööstuse nõukogu esimees Marti Hääl.
Kiviõli Keemiatööstuse nõukogu esimees Marti Hääl. Foto: Liis Treimann

Kütuse maailmaturu hind jääb Kiviõli Keemiatööstuse nõukogu esimehe Marti Hääle hinnangul endiselt liiga madalaks, et õlitööstuse jaoks rõõmustavaid samme ette võtma hakata.

«Midagi olulist kütuseturul praegu toimunud pole, et saaksin anda mingisugust sisulist kommentaari Viru Keemia Grupi otsusele võtta tööle 350 inimest,» ütles Hääl.

«Meie töötame praegu selle nimel, et oma tehast käigus hoida ja loodame, et kütuse hinnad järgmisel aastal tõusevad. Praegu kõigub nafta hind maailmaturul 50 dollari lähedal barreli eest, kuid põlevkiviõli tootmise kulude katmiseks peaks hind olema vahemikus 55-60 dollarit. See tähendab kütteõli hinda alates 270 eurot tonni eest. Sellisel tasemel me suudaksime õli toota ilma, et kahjum suureneks. See on hinnatase, mis fikseeriti ka valitsusega peetud ressursitasude vaidluses,» rääkis keemiatööstuse nõukogu esimees.

Kuid remonti teha, investeerida ja kapitalikulusid selline hind tema sõnul ikkagi katta ei suuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles