Poola päritolu firma müüb eksitava nimega sertifikaate

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõendiandja kodulehekülg innustab firmasid sertifikaati ostma.
Tõendiandja kodulehekülg innustab firmasid sertifikaati ostma. Foto: Repro

Kliendi Arvamusuuringute Keskus müüb Eestis registreeritud ettevõtetele sertifikaati, mis kinnitab, et ettevõtte kohta pole internetis kahjustavat infot, kuigi suurel osal sertifikaadi soetanutest pole isegi veebilehte. Tarbijakaitseameti hinnangul on sertifikaadi nimi eksitav.

Väike-Maarja transpordifirma Vennad Vedu OÜ juhatuse liikmele Madis Türbsalile helistati paar nädalat tagasi ja pakuti osta sertifikaati, mis kinnitavat firma usaldusväärsust.

«Täpselt ma aru ei saanudki, milleks see sertifikaat vajalik on, aga hea ikka, kui kliendid näevad, et oleme usaldusväärsed,» selgitas Türbsal, miks otsustas Usaldusväärse Ettevõtte sertifikaadi eest 178 eurot välja käia. Türbsali ettevõttel pole interneti kodulehte ja otsingumootoris tulevad Vennad Vedu kohta infot otsides välja peamiselt telefoniraamatulaadsed veebilehed, mis koondavad ettevõtete kontaktinfot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles