Fotod: vaata, kes on kümme kõige mõjukamat naisjuhti maailmas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi tegevjuht Mary Barra jõudsid Forbesi maailma mõjukaimate naisjuhtide hulgas viiendale kohale.
General Motorsi tegevjuht Mary Barra jõudsid Forbesi maailma mõjukaimate naisjuhtide hulgas viiendale kohale. Foto: Paul Sancya/AP

Mainekas majandusajakiri Forbes on taas pannud kokku nimekirja sajast maailma mõjukaimast naistjuhist, kellest toome välja kümme esimest. Nimistu etteotsa valiti taas naine, kes on selle korraga kokku olnud seal kuus aastat järjest.

Nii hõivab edetabeli esikoha juba mitmendat aastat järjest Saksa kantsler Angela Merkel, vahendab World Economic Forum Forbesi edetabelit. Merkelit kiidetakse selle eest, et ta on suutnud juhtida Saksamaa läbi majanduskriisi ning aastaks 2016 jõudnud riigieelarvega taas plussi ning viinud riigi krediidireitingu AAA-tasemeni.

Angela Merkel. Foto: Axel Schmidt/Reuters
Angela Merkel. Foto: Axel Schmidt/Reuters Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS

Teisel kohal on äsja demokraatide presidendikandidaadiks nimetatud Hillary Clinton, kes on sellega maailmaajaloos esimene naine ja sealhulgas ka esimene endise presidendi abikaasa, kes on USA presidendirallis nii kaugele jõudnud.

Hillary Clinton. Foto: Jonathan Alcorn/Reuters
Hillary Clinton. Foto: Jonathan Alcorn/Reuters Foto: JONATHAN ALCORN/REUTERS

Kolmandale kohale valiti USA keskpanga juht Janet Yellen, kes on lõpetanud Yale'i ja Browni ülikoolid majandusteaduste alal ning võttis keskpanga juhtimise üle 2014. aastal pärast Ben Bernanket.

Janet Yellen. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP Photo
Janet Yellen. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP Photo Foto: Manuel Balce Ceneta/AP

Neljanda koha hõivab Bill Gatesi abikaasa ning Bill & Melinda Gates'i fondi juhatuse liige Melinda Gates. Ettevõte on alates 2000. aastast jaganud välja 36 miljardit dollarit ehk ligi 32 miljardit eurot toetusteks.

Melinda Gates. Foto: Lucas Jackson/Files/Reuters
Melinda Gates. Foto: Lucas Jackson/Files/Reuters Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Viiendal kohal on General Motorsi tegevjuht Mary Barra, kes pärast kahte aastat ettevõttes olemist nimetati ka juhatuse esimeheks.

Mary Barra. Foto: Paul Sancya/File/AP Photo
Mary Barra. Foto: Paul Sancya/File/AP Photo Foto: Paul Sancya/AP

Kuuendal kohal on Maailmapanga juht Christine Lagarde, kes hiljuti valiti taas viieks aastaks juhtima organisatsiooni, kuhu kuulub 188 riiki.

Christine Lagarde. Foto: Jacky Naegelen
Christine Lagarde. Foto: Jacky Naegelen Foto: Reuters

Seitsmendal kohal on Facebooki ärijuht Sheryl Sandberg, kes on aidanud ettevõtte käivet kasvatada 66-kordselt alates 2008. aastast, kui ta ametisse asus.

Sheryl Sandberg. Foto:Brian Snyder/Reuters
Sheryl Sandberg. Foto:Brian Snyder/Reuters Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Kaheksandal kohal on YouTube'i tegevjuht Susan Wojcicki, kes on mõjukuselt Google'i töötajatest 16. kohal. Ettevõtte algusaastatel üüris Wojcicki oma garaaži välja Youtube'i peakontorina.

Susan Wojcicki. Foto: Stephen Lam/Files/Reuters
Susan Wojcicki. Foto: Stephen Lam/Files/Reuters Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Üheksandale kohale valiti Meg Whitman, Hewlett Packardi tegevjuht, kes on varasemalt olnud juhtival kohal ka sellistes ettevõtetes nagu Hasbro, Walt Disney ja eBay.

Meg Whitman. Foto: Jose Luis Villegas/Pool/Files/Reuters
Meg Whitman. Foto: Jose Luis Villegas/Pool/Files/Reuters Foto: POOL/REUTERS

Kümnendal kohal on Ana Patricia Botin, kes juhib Hispaania päritolu Santander Gruppi. Sellega on Botin euroala suurima panga esimene naisjuht.

Ana Patricia Botin. Foto: Susana Vera/Reuters
Ana Patricia Botin. Foto: Susana Vera/Reuters Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles