Tööstusalasid hakatakse ehitama kolmel rindel korraga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse juhtatuse liige Teet Kuusmik (vasakul) ja Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov (paremal) Jõhvi Logistika ja äripargis.
Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse juhtatuse liige Teet Kuusmik (vasakul) ja Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov (paremal) Jõhvi Logistika ja äripargis. Foto: Eero Vabamägi

Ettevõtluse arendamise sihtasutuselt ligi viis miljonit eurot toetust saanud Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus tahab taristuehitust sel suvel alustada nii Narvas, Kohtla-Järvel kui Kiviõlis.

«Meil on olemas detailplaneeringud, projektid, ehitusload,» rääkis Ida-Virumaa Tööstusealade Arenduse juhatuse liige Teet Kuuskmik, et nad valmistusid taotlusvooruks väga põhjalikult, mistõttu oli neil toetusetaotluse esitamise hetkeks juba väga suur osa eeltöödest tehtud, vahendab Põhjarannik. Peale selle on riik andnud sihtasutusele toetust, tänu millele on olemas ka kõigi kolme projekti omaosalus.

Infrastruktuuri ehitamine on kõige keerulisem ja rahamahukam Kohtla-Järve tööstuspargis, mis on mõeldud väga energiamahukatele ettevõtetele. «Juba ainuüksi gaasitorustik on seal teistsuguse läbimõõduga kui mujal,» selgitas Kuusmik. 

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles