35 senti liitrist: piimaturg on solgitud hinnast hapu (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilepiim
Kilepiim Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuni algusest saati kestab kauplustes piimahinnasõda: tootjad on erinevad, kuid liitri kilepiima saab kätte 35 sendiga. Turusolkimine käib ühe tööstuse initsiatiivil, kuid kauplused lähevad tihedas konkurentsis hinnasõjaga kaasa.

Tarbijateühistu Coop alustas kevadel «Ausa piima» kampaaniat, mille müügist läks talunikule täiendav 10 senti piimaliitrilt, sest ettevõtte jaoks on oluline maksta talunikele õiglast hinda, vahendab ERRi uudisteportaal

Täna aga laiutab «Ausa piima» kõrval 35-sendise hinnaga liitrine Farmi kilepiim. Juunikuust leiab 35-sendise kilepiima leiab ka Selveri letilt – seal on selle hinnaga Tere piimatööstuse toodang.

Keti turundusjuhi Triin Kaare sõnul pole initsiatiiv odavat hinda pakkuda mitte kaupluse-, vaid tööstusepoolne: «Meie hinnastame piima vastavalt hankijapoolsele pakkumisele, hetkel on soodsa hinna põhjuseks hankijapoolne initsiatiiv.»

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles