Starbucks müüb kohvi liitrikaupa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenta kohvitopsi ja tavatopsi võrdlus
Trenta kohvitopsi ja tavatopsi võrdlus Foto: SCANPIX

Starbucksi kohvikutes hakati kohvi müüma liitrikaupa, mis on märgatavalt rohkem kui ühe täiskasvanud inimese magu korraga kohvi vastu võtta suudaks.

Starbucks võttis kasutusele ligi liitrised joogitopsid Trenta, kirjutab foxnews.com.

Trenta, mis itaalia keeles tähendab «30» mahutab 916 milliliitrit jooki, mis on märgatavalt rohkem kui näiteks veini pudelis. Veinipudelid sisaldavad tavaliselt 750 milliliitrit alkohoolset jooki.

Trenta joogitops on 63 protsenti suurem kui senine suurim tops Venti, mis mahutab 516 milliliitrit. Samas on ligi liiter kohvi ka 50 USA sendi võrra kallim.

Starbucks katsetas suurte topsidega möödunud aastal Phoenixis, Tampas, Atlantas ja Floridas. Kuna klientide seas muutus see joogikogus populaarseks, hakati kohvi liitrikaupa müüma 14 USA osariigis asuvates Starbucksi kohvikutes. Kogu USAs aga alates selle aasta maist.

Trentas saab jääkohvi, jääteed ja limonaadi.

Peakorteriga Seattle`is asuva firma esindaja sõnul sisaldab ligi liitrine ilma magustajateta jook vaid 90 kilokalorit, magusainetega variant aga vähem kui 230 kilokalorit.

Starbuckis sõnul võitlevad nad suurema joogitopsi abil ameeriklaste ülekaalulisuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles