Aasta lõpus olid tarbijakaitse luubi all reisifirmade tagatised

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud aasta veebruaris oma maksejõuetusest teatanud Viljandi reisifirma ei suutnud tarbijate nõudmisi rahuldada, sest ettevõtte tagatisrahast jäi puudu sadu tuhandeid kroone.
Läinud aasta veebruaris oma maksejõuetusest teatanud Viljandi reisifirma ei suutnud tarbijate nõudmisi rahuldada, sest ettevõtte tagatisrahast jäi puudu sadu tuhandeid kroone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijakaitseamet keskendus lõppenud aasta viimasel kuul reisifirmade ja nende tagatiste kontrollimisele.

Kontrolli käigus algatati kaheksa väärteomenetlust, mille põhjuseks olid ebapiisavad tagatised. Amet tuletas sellega seoses firmadele meelde, et kuigi turismiseadus näeb ette miinimummäärad, tuleb ettevõtjal tagatise arvutamisel silmas pidada, et summast jätkuks seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks tarbijate ees.

Samuti märkis tarbijakaitse, et seoses euro tulekuga on tagatise miinimummäärad veidi muutunud. 20 000-kroonine määr võrdub 1300 euroga (20 340,58 krooni), 200 000-kroonine määr on nüüd 13 000 eurot (203 405,8 krooni) ning 500 000-kroonine määr vastab 32 000 eurole (500 691,2 krooni).

Eurosummade kehtestamise tõttu muutusid esimesest jaanuarist ebapiisavaks nende firmade tagatised, kes olid tagatisena märkinud krooni ajal kehtinud miinimumsummad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles