Veebimeemile #ThanksObama on tekkinud tõsine konkurent (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
#BlameBrexit astub USA presidenti Barack Obamat kritiseerivale meemile #ThanksObama kandadele.
#BlameBrexit astub USA presidenti Barack Obamat kritiseerivale meemile #ThanksObama kandadele. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Peagi ametist lahkuva USA presidendi kriitikute poolt veebis alates 2009. aastast laia kasutust leidnud internetimeemile #ThanksObama on pärast Brexitit tekkinud tõsine konkurent #BlameBrexit näol - sest kõiges on ju, mis praegu halvasti läheb, on raudselt süüdi Brexit.

Napilt nädal aega pärast Brexiti rahvahääletust, leiab Twitterist juba suur hulk säutse, kus inimesed leiavad võimaluses süüdistada seda ka kõige banaalsemate igapäevaõnnetuste ja pettumuste põhjustajana, vahendab Bloomberg pärast põhjalikku uurimustööd viimase nädala Twitteri säutsudes.

«Pillasin just oma röstsaia põrandale. SEDA EI JUHTUNUD KUNAGI SIIS, KUI ME OLIME VEEL EL-is! #BlameBrexit,» kirjutas näiteks Rich Shannon oma 24. juuni Twitteri säutsus.

Ei läinud kaua, kui Brexitit hakati süüdistama halvas ilmas. «Pagana ilm. Tahtsin täna mesipuud lahti võtta ja hoolitseda oma mesilaste eest. Kas ma võin Brexitit süüdistada ka selles, et päikest ei paista?» säutsus Tanya Weaver 29. juunil.

Ka Briti ilma iseärasused pandi Brexiti arvele. «Ainult Suurbritannias on võimalik, et sul sajab sisehoovis, aga mitte maja ees. #thanksbrexit,» nentis Dom Signs oma 25. juuni säutsus.

Inimesed süüdistasid referendumit ka kõikvõimalikes vigastustes. Nii tõsisemates, mille illustreerimiseks olid juures ka pildid, kui tühistes kriimustustes. «Kukkusin jalgratta seljast maha. Süüdistan selles Brexitit,» kirjutas Heather Peacock 24. juunil. 

«Lõikasin paberiga näppu - jumala eest, kõik need Brexiti tegelased on selles süüdi,» lisas Cornelius Cauldpeper sama päeva säutsus.

Brexit sai oma jao ka selle eest, kui üks Twitteri kasutaja avastas, et ta ei saanud ühe telesarja osasid enam telerist vaadata. «Kes kustutas kõik «Coronation Street» salvestatud osad mu telekast? #BlameBrexit,» pahandas Eimear Langan 30. juunil.

Ja muidugi, terve rida asju ei lähe nii, nagu nad minema peaks, on seegi brittide rahvahääletuse süü. «Just tulin hambaarsti juurest, avastasin, et mu sukasilmad on jooksma hakanud, nüüd olen liiklusummikus kuumas bussis ja mul on hädasti tualetti vaja. #BlameBrexit,» kirjutas näiteks Paula Cogan 24. juunil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles