Olvi: Ainult hulljulge läheb Vene turule

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Peab ikka seiklusjanuline olema, kui sellisel ajal Venemaale laieneks, ütles Soome õlletootja Olvi  tegevjuht Lasse Aho. 

«Selline tunne on, et sinna ei saa küll kunagi mindud,» ütles Aho ajalehele Helsinkin Sanomat.

Olvi tegutseb peale Soome ka Baltimaades ja Valgevenes. Olvi eelmisest laienemisest on juba kõvasti aega möödas, viimane omandamistehing toimus Valgevenes 2008 aastal. 

Aho sõnul on peetud läbirääkimisi omandamistehingute osas, kuid siiani pole ühiseid sihtmärke ja klappivat hinda leitud. 

«Kõige strateegilisem piirkond on kindlasti Läänemere äärne ala,» tõdes tegevjuht. Selgelt kõige kasumlikum äritegevus leiab mehe sõnul aset Eestis. 

Muresid on toonud eelkõige Valgevene valuuta odavnemine, kuna just Valgevenes on Olvi äritegevus väga tulus.

Leedus on Olvile kuuluv pruulikoda Volfas Engelman kasvatanud jõudsalt turuosa. Leedus toimis Aho sõnul hästi sama trikk nagu Eestis, ehk 2011 aastal loobuti «nõukogude hõngulisest» Ragutis õllebrändist ja selle asemel võeti kasutusele pruulikoja ajalooline nimi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles