If kogus mullu 9 protsenti vähem kindlustusmakseid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
If P&C Insurance'i logo.
If P&C Insurance'i logo. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Eesti suurimaid kindlustusandjaid If kogus möödunud aastal ligi miljardi krooni jagu kindlustusmakseid, mis on üheksa protsendi võrra vähem, kui 2009. aastal.

Lõppenud aastal kogus If klientidelt 932 miljonit krooni ning hüvitas kahjusid 490 miljoni krooni eest. Aastaga hüppas hüvitatud kahjude arv üheksa protsendi võrra, sama palju langes kogutud kinldustusmaksete summa.

Detsembris registreeriti Ifis kokku ligi 3000 kahjujuhtumit, mis tähendas mullusega võrreldes 44-protsendilist kasvu. Kahjusid hüvitati 39 miljoni krooni eest.

Kõikidest registreeritud kahjudest moodustasid 78 protsenti sõidukikahjud ning nende koguarv kasvas aastaga poole võrra.

If kogus detsembris 71 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 0,2 protsenti vähem. Kõige rohkem laekus detsembris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 23 miljonit ja 19 miljonit krooni.

Firma turuosa oli viimaste andmete kohaselt 28,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles