Võlausaldajad langetasid Meresuu spaa müügihinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meresuu spa
Meresuu spa Foto: Priit Simson

Teisipäeval toimunud Rene Kuulmannile kuuluva pankrotis Egeria Kinnisvara OÜ võlausaldajate üldkoosolek langetas Meresuu spaa müügihinna 7,7 miljonilt ligi 7 miljonile eurole.

«Arutasime kogu seda müügiprotsessi, kuna eelmise müügipakkumise käigus jäi vara müümata, siis natuke korrigeeriti nüüd hinda. Uus hind on 6 950 000 eurot,» ütles ettevõtte pankrotihaldur Martin Krupp BNS-ile.

Ta lisas, et teisipäeval-kolmapäeval läheb hotell selle hinnaga enampakkumisele üles. Lisaks enampakkumisele on Krupi sõnul sõlmitud ka konfidentsiaalsuslepingud mitme potentsiaalse ostjaga.  «Käib tõsine ettevalmistustöö mitme huvigrupi poolt, et seda vara omandada,» ütles Krupp. «Enampakkumine on küll oluline, aga see ei välista, et võivad tehingud toimuda ka enampakkumise väliselt,» lisas ta.

«Huvi vara vastu on tegelikult päris suur ja selle hinnatasemel pealt on see täitsa olemas. Kuna tegemist on suure ja mahuka finantsobjektiga, siis see võtab natuke rohkem aega,» rääkis haldur

Konfidentsiaalsuslepingud on Krupi sõnul sõlmitud kahte tüüpi huvilistega.  «On Eesti päris suured majutusega tegelevad ettevõtted, ja on ka finantsinvestorid, kus kapital pole alati eestipärane,» sõnas ta.

Kuigi enampakkumine kestab umbes kuu aega, võidakse Krupi sõnul tehinguni jõuda ka varem:  «Kui mõni huviline ikkagi jõuab omadega ühele poole, siis kindlasti on ka võimalik ka varem tehingusse tulla.»

Egeria Kinnisvara vastu on nõudeid esitatud ligikaudu 20,5 miljoni euro eest. Suurimaks võlausaldajaks on Svenska Handelsbanken AB Eesti filiaal. Kokku on võlausaldajaid seitse.

Ettevõtte peamine vara on Krupi sõnul hotell ja selle vara. «Seal on mõned nõuded ja väiksemad asjad veel, aga peaasjalikult räägime hotellist, » ütles ta.

Ida-Virumaale Narva-Jõesuusse endisesse Kreenholmi puhkebaasi rajatud Meresuu spaahotell avati 2008. aastal. Majutusasutuses on 11 korrust 109 toaga ning selle ehitus läks toona maksma ligikaudu 16 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles