Kahtlustuse saanud PERH-i töötajate volitused on ajutiselt peatatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Liis Treimann

Lisaks end ametist taandanud Põhja-Eesti Regionaalhaigla endisele juhile Tõnis Allikule on juhatus ajutiselt peatanud ka korruptsioonikuriteos kahtlustatavate haigla IT direktori Marko Kilki ja toitlustusjuhi Anu Vähi volitused.

«Kõik mõistavad, et senistes volitustes jätkamine selliste kahtlustuste taustal on keeruline, mistõttu andsin korralduse kuni asjaolude selgumiseni kutsuda IT direktor ja toitlustusjuht tagasi kõigist hankekomisjonidest ning piirasin nende allkirjaõigust,» ütles PERH-i juhatuse liige ja ülemarst Andrus Remmelgas.

Remmelgas lisas, et praegu on oluline tagada haigla infotehnoloogiline tugi ja toitlustusteenus. «Juhatus teeb seejuures otsused eelkõige patsientide ja haigla vajadustest lähtudes,» rääkis ta.

Allik, Kilk ja Vähi on saanud kahtlustuse omastamises, kelmuses ja pistise võtmises. Menetlusega on tuvastatud, et PERH-i töötajad esitasid välislähetustel käimiste kohta raamatupidamisele ebaõigeid andmeid ja et lähetusel käinu on suhtlemisel kliendiga saanud meelehead.

Allik, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, otsustas 15. juunil toimunud haigla nõukogu erakorralisel koosolekul ametist tagasi astuda.

Lisaks kuulutas PERH-i nõukogu eelmisel nädalal välja konkursi uue juhatuse esimehe leidmiseks. Nõukogu esimees Marika Priske ütles, et taotlusi saab esitada 1. augustini. Seni täidab PERH-i juhatuse esimehe kohuseid senine juhatuse liige Andrus Remmelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles