Cameron magab rahulikult

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Briti peaminister David Cameron toonitas ajalehele Financial Times antud intervjuus, et kuigi «keegi ei tea, mis saama hakkab», ei ole ta ööd Brexiti referendumi lähenedes unetud.

«Loodetavasti näen ma välja elav ja erk,» pakkus peaminister viitega oma kõvale koormusele. Ilma lipsuta ja käes kohvikruus kirjaga I’M IN kinnitas Cameron, et ei kahetse rahvahääletuse väljakuulutamist aastal 2013 – kuigi tegelikult sundisid teda tagant rahutud toorid, kellele hingas kuklasse iseseisvuspartei UKIP.

«Lõpuks tuleb see küsimus [nagunii] esitada ja sellele vastata,» selgitas Cameron. «Euroopa on alates 1970ndatest kõvasti muutunud. Kui mitte nüüd, siis tulnuks see [hääletus] kunagi tulevikus maha pidada.»

Samuti ei kahetse peaminister, et ei lükanud referendumit edasi oma teise ametiaja lõppu.

«Ma tahtsin selle ära teha, sest judinad oleksid tulnud nagunii.»

Cameron kinnitas, et kavatseb kaotuse (Brexiti teostumise – toim) korral peaministrina jätkata. Samal ajal jagavad paljud tema erakonna esindajad parlamendis endise konservatiivist justiitsministri Ken Clarke’i arvamust, et brittide valiku puhul Euroopa Liidust väljuda «ei peaks ta vastu 30 sekunditki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles