Nõo Lihatööstus investeerib lähiaastatel 20 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Nõu lihatööstus
AS Nõu lihatööstus Foto: Ove Maidla

AS Nõo Lihatööstus alustas tänavu 5 miljoni euroga uue tootmishoone juurdeehitust ning ettevõte investeerib kuni aastani 2020 uutesse tootmishoonetesse ja seadmetesse veel täiendavalt 15 miljonit eurot.

«Tõsi ta on, et ettevõte on lähiaastatel kasvamas. Peab tegema investeeringuid, kuna vanad hooned on ajale veidi jalgu jäämas,» ütles Nõo Lihatööstuse juhatuse liige Toomas Kruustük BNS-ile.

Kruustüki sõnul alustati lihatööstuse kolmanda etapi tootmishoone ehitamisega tänavu juunis ja see peaks plaanide kohaselt valmima järgmise aasta alguses. «Selle tulemusena paraneb tooraine töötlemise kiirus ja kvaliteet. Tuleb juurde umbes 5-6 töökohta,» lisas ta.

Kruustükk ei soostunud veel täpsemalt rääkima, kuhu Nõo Lihatööstus järgneval kolmel aastal investeerib. Samas seisab ettevõtte majandusaasta aruandes, et aastatel 2017-2020 plaanitakse tootmishoonetesse ja seadmetesse investeerida 15 miljonit eurot.

Möödunud aastal moodustas Nõo Lihatööstuse käive 25,6 miljonit eurot, mis on 10,6 protsenti enam kui 2014. aastal. Ligi 85 protsenti käibest tuli Eestist, ülejäänud müüdi ekspordiks. Ettevõte teenis mullu 1,45 miljonit euro puhaskasumit.

Ettevõtte juhatus märgib majandusaasta aruandes, et mullu augustis ja septembris avaldas neile olulist mõju märkimisväärne sigade katku puhang ning loomade hävitamine.

Edaspidi on lihatööstustel, kes ise ei tegele omale tooraine kasvatamisega, üha raskem hankida kodumaist toorainet, sest mitmed seakasvatajad on otsustanud liha madala kokkuostuhinna ja piirangute tõttu farmid sulgeda, märkis juhatus.

«Negatiivset mõju on avaldanud ka Maailma terviseorganisatsiooni WHO oktoobri teadaanne, et lihatooted on kahjulikud. Ebakindlust võib põhjustada ka Aasia turu tähtsuse suurenemine, mille tulemusena liigub tooraine Euroopast välja, põhjustades sellega tooraine hinnatõusu,» kirjutas juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles