Nortali aktsionärid ostsid ettevõtte välja

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Alamäe
Priit Alamäe Foto: Toomas Huik

Nortali aktsionärid ostsid Enterprise Investors investeerimisfondilt ja LHV pensionifondidelt tagasi 50 protsenti grupi aktsiatest, omandades ettevõttes taas täisosaluse. Samaaegselt suurenes Nortali aktsionäride ring, kuhu kuulub nüüd 34 ettevõtte töötajat.

Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe sõnul võib olla uhke, et ettevõte kuulub taas täielikult oma töötajatele. «Kuue aasta eest jõudsime punkti, kus vajasime oma kasvu- ja laienemispotentsiaali realiseerimiseks investeeringuid. Oleme neid lisaressursse kasutanud uute turgude vallutamiseks ning kasvatanud ettevõtte müügitulu kolmekordseks. Ettevõte on kasvavalt kasumlik ning tellimusi on rohkem, kui jõuame ära teenindada. Täname investoreid usalduse eest ning usun, et oleme seda usaldust õigustanud väga soliidse investeeringutasuvusega. Nortal jätkab tugevamana kui eales varem,» lausus Alamäe.

Tehingute kombineeritud väärtus on 15 miljonit eurot, põhinedes ettevõtte hetkeväärtusel, milleks on hinnatud 30 miljonit eurot. LHV pensionifondid ostsid osaluse Nortalis 2012. aasta novembris ning Enterprise Investors EVF I investeerimisfond kaks aastat varem. Mõlema fondi jaoks on investeering olnud kõrge tasuvusega. «Nortal teenis Eesti tulevastele pensionäridele LHV fondides nelja aastaga 69 protsendilist kasumit. Saame olla uhked, et meie 16-aastase ajaloo jooksul on kõik investorid Nortalisse paigutatud rahalt teeninud soliidset kasumit,» märkis Alamäe.

Ettevõte kulub nüüd Nortal Group Holding AS-i kaudu kas otse või läbi investeerimisvahendite 34-le töötajale, kellest kümme on uued aktsionärid. «Nortali edu on põhinenud, põhineb ja jääb põhinema meie inimeste andekusel ja pühendunud tööl. Ajame ühist asja ning on hea meel, et kümme head kolleegi liituvad aktsionäride ridadega,» ütles Alamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles