SEB jagaks taksojuhtidele tasuta kaarditerminale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse terminal.
Kaardimakse terminal. Foto: Sille Annuk

SEB kaalub taksojuhtidele tasuta kaarditerminalide jagamist, et suurendada kaardimaksete osakaalu.

Krooni taksodesse pandi kaarditerminalid sisse 2009. aastal. See oli märkimisväärne investeering, sest ühe kaarditerminal rent maksab firmale kuus 22 eurot, ja kui arvestada seda, et ettevõttel on umbes 50 autot, siis lähevad kuus kõik kaarditerminalid kokku maksma 1100 eurot ehk 17 000 krooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaardimaksetest on kommertspangad vägagi huvitatud ja sellepärast kaalub SEB isegi kaarditerminalide tasuta jagamist taksojuhtidele.

«Võib-olla siin pankade poolt ikkagi see samm teha, et me tulemegi taksojuhtidele vastu, et mõnevõrra doteerime nende juures kaarditerminale ja seetõttu saame luua suuremast mugavust ja teistpidi liikuda vähem sularaha kasutava ühiskonna poole,» rääkis SEB Panga juhatuse esimees Riho Unt.

«Kõik pangandussektori esindajad on seda meelt, et kaardimaksed kaupmeestele võiksid alaneda,» ütles Unt, isegi kui kaarditerminali saaks pangast tasuta, siis iga makse pealt peab taksojuht praegu pangale maksma protsendi või paar sõltuvalt sellest, millise lepingu sõlminud on. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles