Stenbocki maja ei näe aktsiisitõusust loobumiseks põhjust (10)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministri nõunik Martin Lindpere kinnitas, et eelmise aasta keskmisena oli alkohoolsete jookide hinnatase Lätis isegi kõrgem kui Eestis. Seda vaatamata tunduvalt madalamatele aktsiisidele.
Peaministri nõunik Martin Lindpere kinnitas, et eelmise aasta keskmisena oli alkohoolsete jookide hinnatase Lätis isegi kõrgem kui Eestis. Seda vaatamata tunduvalt madalamatele aktsiisidele. Foto: JUSS SASKA

Vastupidiselt piirilinnast Valkast odavat alkoholi ostvate eestlaste igapäevasele kogemusele tõestab peaministri nõunik majanduse ja rahanduse valdkonnas Martin Lindpere statistika abil, et alkoholi hinnatasemes pole Eesti ja Läti vahel suuri kääre. Tema kinnitusel pole valitsusjuht Taavi Rõivas sõlminud põhjanaabrite riikliku alkoholimonopoli Alko huvides kokkulepet, et ühtlustada viina hinda Eestis ja Soomes.

Kuidas kommenteerite ettevõtjate väidet, et valitsuse kütuse- ja alkoholiaktsiisi tõstmine kukkus läbi, sest maksude laekumine pole ootuspärane?

Äsja oli meil aktsiisimäärade tõus ja ettevõtted kogusid suuri varusid. Nüüd ettevõtted realiseerivad neid varusid, mistõttu saabus selline sageli muutuvate andmetega periood, kus järeldusi on raske teha. Praegu olemasolevad andmed ei kinnita tarbimises märkimisväärset käitumuslikku muutust.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles