Eurogrupp kiitis heaks 7,5-miljardise abipaketi makse Kreekale (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused kolmapäeval Kreekas Alexis Tsiprase vastu.
Meeleavaldused kolmapäeval Kreekas Alexis Tsiprase vastu. Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid jõudsid neljapäeval kokkuleppe eraldada Kreekale kolmanda abipaketi raames 7,5 miljardit eurot.

«See on Kreeka majanduse jaoks tervitatav hapnikusõõm,» ütles Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici pärast euroala rahandusministrite kohtumist Luxembourg'is.

Abipaketi makse võimaldab Kreekal teha juulis Euroopa Keskpangale kaks laenu tagasimakset.

Tehnilise otsuse raha eraldamiseks Kreekale langetavad reedel kõrged ametnikud ning ilmselt jõuavad summad Kreekani järgmisel nädalal, ütles Ateena abipaketimakseid haldava Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) juht Klaus Regling.

Rahandusministrid jõudsid eelmisel kuul põhimõttelisele kokkuleppele laenumakse tegemises, ent Kreeka vasakpoolne valitsus pidi raha kättesaamiseks täitma veel mitu tingimust.

Eurotsoon ja  Kreeka sõlmisid mullu suvel 86 miljardi euro suuruse kolmanda abipaketi. Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ei ole veel paketiga ühinenud, sest nõuab Kreekale mingil kujul võlaleevendust. Saksamaa on olnud Kreeka võlakoorma leevendamise vastu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles