Shanghais avati maailma suurim Disney lõbustuspark

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Shanghai Disney Resort avas täna 400 hektaril Disney lõbustuspargi, mis on maailma suurim ja ühtlasi üks suuremaid välisinvesteeringuid Hiinas. Investeeringu suurus on 5,5 miljardit dollarit ehk 4,86 miljardit eurot.

Vastavatud lõbustuspark kannab suurima Disney lõbustuspargi nime välja igasuguste numbriliste näitajate poolest, vahendab CNBC. Hinnanguliselt lõi lõbustuspargi ehitamises kaasa 100 000 inimest ja aega kulus viis aastat.

Pargi roheliste alade jaoks läks käiku 2,4 miljonit põõsast ja muud taime ning 12 000 puud. 72 000 tonni terast kulus pargi metallkonstruktsioonide ehitusele. Lõbustuspargi torustiku välja ehitamiseks läks vaja 160 kilomeetrit torusid.

Avamispäeval töötab lõbustuspargis 10 000 töötajat. Lõbustuspargis on kuus eriteemalist ala, kaks hotelli, rahvusvaheline ostukvartal ja park. See on kuues Disney lõbustuspark maailmas. Varasemast on Disney lõbustuspark Hongkongis.

Walt Disney Company tegevjuht Bob Iger nimetas Shanghai pargi avamist firma ajaloo üheks põnevamaks sündmuseks. Disney ootab suurt külastatavust, kuna Shanghaist kolme tunni tee raadiuses elab 330 miljonit inimest.

Pargi sissepääsupilet on tipptunnil 499 jüaani ehk 67,2 eurot ja muul ajal 370 jüaani ehk 49,5 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles