Linnalähedased maatükid ootavad hinnatõusu veel aastaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamumaa
Elamumaa Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kinnisvarahinnad on üldiselt tõusuteel on Remax Central juhatuse liikme Aivar Vilbo sõnul linnalähedaste maatükkide ostmisega aega, kuna taolistel kinnistutel ei ole lähiajal hinnatõusu oodata.

«Mitte et see ost tuleks tegemata jätta, aga sellega on aega. Kui inimesel on vaja elamispinda, siis aeg seda ei muuda. Kruntide puhul on aga selge, et lähivaldades, näiteks Jõelähtmel ja Kiilis, jäävad maatükkide hinnad samaks veel aastateks,» sõnas Vilbo.

Nõmmel või Kakumäel soovitaks Vilbo aga nobedalt ostud ära teha. «Need on piirkonnad, kuhu kinnisvara pole juurde tulemas ja kus müügisolevad on aastaga ära ostetud,» nentis ta.

Tallinna Kesklinnas on Vilbo sõnul praegu korterid tihtipeale nii odavad, et uue ehitamine tuleks sootuks kallim. «Kui nõudlus on suur ja uusi kortereid ei ehitata, siis võivad hinnad tõusma hakata. Kui aga uusi kortereid juurde tuleb, siis jäävad hinnad samaks,» täheldas Vilbo.

Vilbo hinnangul ei ole aga sellist aega tulemas, kus aastaga võiks teenida kinnistu või korteri müügi pealt 10-15 protsenti. «Madalseisust on kesklinna korterite hinnad tõusnud 15 protsenti. Ei usu, et ta väga palju kuhugi kerkib, kindlasti mitte rohkem kui 5 protsenti,» kommenteeris Vilbo kinnisvaraturu väljavaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles