Urmas Sõõrumaa: edukaks sünnitakse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Toomas Huik.

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa arvab, et edukaks sünnitakse ning haridus pole rikkaks saamisel määrav.


«Alati tasub õppida. Õppides saab alati targemaks, aga meistrid sünnivad,» vastas Sõõrumaa ühe talle meede jäänud tsitaadiga küsimusele, millist rolli on haridus mänginud tema edu saavutamisel.

«Meistrid sünnivad, see on selge, seda [meistriks saamist] üheski koolis õppida ei saa,» kinnitas Sõõrumaa. «Siis on olemas veel ligi 10 protsenti inimesi, kes on võimelised heas keskkonnas ja hea haridusega suhteliselt häid asju tegema,» lisas ettevõtja. «Kuid niipea, kui keskkond halvemaks läheb, siis on need inimesed äpud ja kadunud.»

Äripäeva rikaste edetabelis 11. kohal asetsev Sõõrumaa on enda sõnul lõpetanud Tallinna Ehitus- ja Mehaanika tehnikumi ning hiljem Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Haridus tema hinnangul aga jõukaks saamisel määrav pole. «Finantsharidus aitab kindlasti tõhusamalt kaasa kui näiteks ajaloolase oma, aga see ei tähenda, et ajaloolane ei võiks olla edukas ärimees,» arvas Sõõrumaa. «On tublisid ettevõtjaid ka ajaloolaste seas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles