Millised mõtted käivad töövestluse ajal intervjueerija peast läbi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Hea töövestlus nõuab intervjueerijalt vähemalt sama palju keskendumist ja kiiret analüüsioskust kui tema vastas istuvalt kandidaadilt. Daily Muse selgitab, mida täpsemalt tööandjad intervjuu ajal mõtlevad.

Kas seda inimest on lihtne juhtida?

Keegi ei soovi endale alluvat, kellega on keeruline läbi saada või koostööd teha. Igal juhil on erinev stiil - mõned usaldavad oma alluvaid sajaprotsendiliselt ja jätavad neile igapäevaste otsuste tegemiseks vabad käed, teised on mikrotasandil juhtijad, kes soovivad kontrollida oma töötajate iga sammu. Tööle kandideerimisel tuleks seda meeles pidada ning töövestlusel end võimalikult paindlikuna näidata.

Kas see inimene saab oma tulevasest töörollist aru?

Intervjueerijad tahavad, et su kodutöö oleks korralikult tehtud. See tähendab, et pead olema täpselt kursis töökuulutuses kirjeldatud kohustustega ning ettevõtte tegemistega.

Kas see inimene tegelikult soovib siin töötada?

Töövestlusel tuleb ennast näidata võimalikult motiveerituna. Muidugi ei leia iga tööintervjuu aset sinu unistuste ettevõttes, kuid alati on võimalik leida midagi huvitavat, millega end siduda.

Kas see inimene suudab mind positiivses valguses näidata?

Alluva töötulemused peegeldavad tihtipeale ka ülemuse tegevust või tegematajätmisi. Iga tööandja tahab olla kindel, et suudad teda alati väärikalt esindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles