Spacecom kaebab raudteekasutustasude otsuse edasi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Spacecom kaebab kindlasti edasi Tallinna ringkonnakohtu reedese otsuse, mis mõistis ettevõttelt Eesti Raudtee kasuks välja 15 miljonit eurot ehk ligi 236 miljonit krooni.

«Jutt ei ole mõnest detailist, vaid mitmest väga põhimõttelisest küsimusest, millele menetlus ringkonnakohtus vastust ei andnud, mistõttu on riigikohtusse pöördumine möödapääsmatu,» kirjutas Spacecomi esindav vandeadvokaat Marti Hääl pressiteates.

«Kas või küsimus, kuidas saab olla õiguspärane AS Eesti Raudtee ühepoolne kasutustasu määramine, kui EL raudteedirektiivi kohaselt peab kasutustasu ja muud olulised tingimused kehtestama sõltumatu organ (täna tehnilise järelvalve amet),» kommenteeris Hääl.

«Eesti on Euroopa Liidu liikmesriik ning on uskumatu, et kohus otsustas, nagu seisaksid ühe monopoolse ettevõtte – AS Eesti Raudtee – huvid kõrgemal riigi seadustest. Kohtu otsus on seda hämmastavam, et Euroopa Komisjon on Eesti riigi suhtes samas küsimuses juba alustanud rikkumismenetlust,» avaldas oma pettumust otsuse suhtes AS Spacecom juhatuse esimees Oleg Ossinovski. 

Kohus mõistis Spacecomilt Eesti Raudteele 2004. aasta mais sõlmitud raudtee infrastruktuuri kasutamise lepingu alusel infrastruktuuri kasutustasu liiklusgraafikuperioodi eest 2004. ja 2005. aastal 7 637 223 eurot ehk ligi 119,5 miljonit krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles