Premia omanik alustas eksporti Iraaki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia jäätisetööstus Eestis
Premia jäätisetööstus Eestis Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Läti piimatööstusgrupp Food Union, kuhu kuulub muuhulgas ka Eesti jäätisetootja Premia, alustas toodete eksporti Iraaki.

Esimene seitsmetonnine jäätiste Ekselence, Pols ja Nu Fruit partii on saadetud teele ja peaks Iraagi poodidesse jõudma 20. juunil. Uus, 20-tonnine piimatoodete saadetis läheb juulist alates teele iga kuu. «See teeb Iraagist firma strateegilise turu ja edaspidi tahetakse tunduvalt eksporti suurendada,» ütles RPK juhatuse esimees Normunds Stanevics. 

Läti piimatooted ja jäätis lähevad müüki Iraagi eri linnade 200 supermarketis. Muuhulgas võtab Food Unioni tooted müüki maailma suuruselt teine jaemüügifirma Carrefour. Iraagist tahab firma edasi laieneda teistesse Lähis-Ida riikidesse.

Food Union toodetest 70 protsenti jääb koduturule ja 30 protsenti läheb enam kui 20 riiki. Gruppi kuuluvad AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens, SIA Rīgas piensaimnieks, Eesti jäätisetootja Premia, Taani jäätisetootja Premier Is, Norra jäätisetootja Isbjørn Is ja Rumeenia jäätisetootja Alpin57Lux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles