Allikule tõi kahtlustuse Oktoberfesti külastus (9)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Allik
Tõnis Allik Foto: Liis Treimann

PERHi juhatuse esimehele Tõnis Allikule tõi kahtlustuse kelmuses, omastamises ja pistise võtmises iga-aastane kliendiüritus, milleks oli Oktoberfesti külastus.

Allik selgitas, et kliendiettevõte maksis kinni tema lennupiletid ja öö hotellis. Selle kogusumma jääb tema sõnul 400-500 euro vahele. «Üritus seisnes Oktoberfesti külastamises kollektiivselt,» selgitas Allik. Ta lisas, et lisaks Oktoberfestile toimus tal seal ka ametlik kohtumine firma esindajatega, kuna parajasjagu olid üleval uue köögi rahastamise küsimused.

Allik sõnas, et ei saa päriselt öelda, nagu oleks kliendiüritustel käimine tavapärane, küll aga on ta probleemideta käinud erinevate pankade ja Telia kliendiüritustel. Seetõttu ei näinud ta ka Saksamaa külastamises probleemi.

Kahtlustuse järgi on Allik firmale ka vastuteeneid osutanud. «Ma kinnitan, et ei ole. Ja firma on haigla toitlustusoperaator olnud pikka aega. Kõik need on läbi riigihangete saavutatud lepingud,» selgitas haiglajuht.

Sama ürituse külastamise eest sai kahtlustuse ka haigla toitlustusjuht Anu Vähi, kes käis Saksamaal aasta varem. Kokku on haigla saanud kolm kutset, millest kahele reageeriti. 

IT-juht Marko Kilgi puhul aga on kahe lähetusega, kus käis ka Allik. Tegu on iga-aastase haiglate IT-süsteemida või e-tervise teemaliste seminaridega, mis toimuvad igal aastal erinevas riigis. «Nii minul kui temal olid kaasas elukaaslased,» tunnistas Allik. Kilgil oli kaaslane kaasas mõlemal IT-seminaril, Allikul ühel.

Ta rääkis, et politsei arvates on haigla kantud kulud ebaproportsionaalselt suured.

«Võib olla, et seal on väike viga tekkinud, kui kõik väga täpselt üle vaadata,» ütles Allik lähetusaruande kohta. «Seda praegu hetkel klaarime.»

Politsei on tema sõnul teemaga tegelenud paar aastat, Allikuga möödunud suvest saati. Allik loodab, et mingi tulemuseni jõutakse lähinädalatel. «Kui prokurör jõuab süüdistuseni, siis on asi tõsisem ja siis ma ilmselt kaalun ka ametist lahkumist,» ütles 2003. aastal ametisse saanud haiglajuht.  

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles