Itaallasest linnapea müüs Facebooki kaudu oma linna

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Sossio Baronia
San Sossio Baronia Foto: Irpinia

Itaallasest linnapea Francesco Garafolo proovis Facebookis oma rahahädades vaevlevat linna müüa ning meelitada hiinlastest investoreid.

Francesco Garafolo on seitse aastat olnud Lõuna-Itaalias asuva San Sossio Baronia nimelise linna linnapea, mis on viimastel aastatel vaevlenud sügava rahapuuduse käes, kirjutab Independent. 

Garafolo pani Facebooki üles järgneva kuulutuse:

«Nõutud: Rikas Hiina investor, kes tuleks ja võtaks linna üle. Ma lisaks veel, et linn on odavam kui itaalia jalgpalliklubid Inter ja Milan.» 

Ta lisas, et võib rõõmuga ka uute omanike käe all jääda edasi linnapeaks. 

Garafalo sõnul oleks linn hea investeering kuna seal on ilus keskkond ja tegemist on potensiaalse turismisihtkohaga.

Kuigi Garafalo püüe oma linna müüa on rohkem humoorikas provokatsioon, kui tõsiseltvõetav plaan, tõstis kuulutus esile sügavama probleemi. Nimelt vaevlevad mitmed Itaalia väikelinnad majanduslike ja demograafiliste raskuste käes. 

«Ma mõtlesin, et postitan kuulutuse ning ehk selle läbi leian viisi kuidas oma linnale kindlustada külluslikum tulevik. Postitus oli kirjutatud abitus meeleolus ja sügava kurbusetundega südames,» rääkis linnapea.

Ta lisas, et tal on siiski tõsi taga oma linnale investeeringu meelitamisega ja hakkab linna turundama läbi ajalehtede. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles