Prantsuse valitsus võib panna rongid sõitma sõjaväe abiga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid.
Prantsuse sõdurid. Foto: fireblitz2015.deviantart.com

Prantsusmaa kavatseb kasutada vajadusel sõjaväge, et streigist räsitud raudteetransport Euroopa jalgpallimeistrivõistluste ajal käimas hoida, ütles raadiojaamale Europe1 antud intervjuus transpordiminister Alain Vidalies.

Minister rõhutas, et hetkel on inimeste toimetamine Pariisi Stade de France'i staadionile võimalik ning seega pole selline samm hetkel vajalik.

Euro 2016 ajal streigivad lisaks raudteelastele ka Air France'i lendurid (lennufirma sõnutsi 27 protsenti, ametiühingu teatel 70 protsenti), energiavaldkond ja prügikoristajad, kirjutab Bloomberg.

Suurima lendurite ametiühingu SNPLi liidri Emmanuel Mistrali sõnutsi streigivad lendurid alates eilsest «osalise koormusega» ehk umbes kolm tundi päevas. 

Air France on teenuste tagamiseks pannud lennukeid juhtima lennuluba omavaid juhtivtöötajaid ja lennuõpetajaid, ütles pressiesindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles