SEB juht: ettevõtlust tuleb alustada unikaalse ideega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB juht Riho Unt.
SEB juht Riho Unt. Foto: SCANPIX

Kui on hea idee, siis on iga aeg ettevõtluse alustamiseks sobiv, kummutab SEB juht Riho Unt kahtlused, et ettevõtlusega alustamiseks sobiv aeg jäi masuaega.

«Kopeerida pole mõtet, vaid tuleb välja tulla unikaalse ideega – küll turg ja investorid sellega kaasa tulevad,» lausus Unt panga väljaandele Äriaasta 2011.

Samuti ei ole Undi sõnul mõtet joonduda trendide järgi, sest siis kipub juba hilja olema: ühel hetkel uskusid kõik kinnisvarasse, aga siis tuli kriis. «2009 pidasid paljud ettevõtjad parimaks ideeks tuulepargi rajamist, aga nüüd, kui rohelise energia toetusi soovitakse piirata, ei pruugi see enam nii hea mõte olla,» tõdes Unt.

Eestis võiks olla tema hinnangul rohkem ettevõtlust, see kultuur pole Eestis veel väga hästi võrseid ajanud. «Ükskõik, kas FIE, OÜ või AS – sobiva ettevõtlusvormi ja turuniši puhul tasub risk sageli ära,» ütles Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles