Eesti on mobiilse interneti tarbimiselt Euroopa Liidus esirinnas (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne internet.
Mobiilne internet. Foto: Elisa

Euroopa värske digitaalarengu aruanne näitab, et Eestis on mobiilse interneti - 3G ja 4G - kasutamise tase üks kõrgemaid Euroopa Liidus, hõlmates ligikaudu 86 protsenti elanikkonnast.

Euroopa digitaalarengu 2016 aruande kohaselt näitab nii kõrge kasutuse tase internetiühenduse jaoks kasutatava mobiiltehnoloogia laialdast levikut.

«Tulemus on igati loogiline, sest teadaolevalt oli Eesti maailmas kolmas riik, kus kogu maa sai 4G Internetiga kaetud. Lisaks näitavad uuringud, et Eesti on EL-is üks soodsaimaid mobiilse interneti teenushindadelt,» sõnas Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. «Seega on Eesti mobiilsideoperaatorid loonud tarbijale väga head tingimused mobiilse interneti kasutamiseks ning seda nii katvuselt kui ka teenuste hindadelt.»

Hiiepuu sõnul annab mobiilse interneti tarbimise kasvule tugevalt hoogu juurde ka Eesti elanike motiveeritus kasutada uusi ja innovaatilisi tooteid ja teenuseid. «Teame ju uuringute põhjal, et eestlane ei piirdu vabal ühe ekraani kasutamisega, vaid tarbib korraga vähemalt kahte ekraani, näiteks nutitelefoni ja arvutit või tahvelarvutit ja telerit,» märkis Andrus Hiiepuu. «Kaasaegsed 3G ja 4G tehnoloogiad võimaldab tarbijal veelgi mugavamalt kasutada kõiki uudseid tehnoloogiaid ja multimeediateenuseid,» lisas Hiiepuu.

Digitaalarengu aruanne näitas lisaks veel seda, et Eesti on avalike digiteenuste pakkumise ja kasutamise poolest esirinnas ning eestlased on oskuslikud digitehnoloogia kasutajad ja kasutavad agaralt erinevaid interneti pakutavaid võimalusi.

Aruande alusel on Eesti internetikasutuse valdkonnas kõigi ELi liikmesriikide hulgas 5. kohal ning kuigi eestlaste muusika- ja videosisu ning mängude tarbimine on ELi keskmisega võrreldaval tasemel, on märgatavalt suurenenud internetikaubandus. Aruande järgi sooritab 22 protsenti eestlastest piiriüleseid oste, mis on Euroopa keskmisest kõrgem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles