Õpilased tahavad koolidelt suuremat panust praktikakohtade leidmisel

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki suvepraktikandid aastal 2015
Swedbanki suvepraktikandid aastal 2015 Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Tööandjate Liidu küsitluse tulemusel selgus, et 97 protsenti õpilastest tunneb, et koolil peaks olema suurem roll praktikakohtade leidmisel. Koolid ütlevad aga, et ei saa kogu tööd õppurite eest ära teha, sest ka praktikakoha otsimine on oluline kogemus.

Eesti Tööandjate Keskliit korraldas mais õpilaste seas veebiküsitluse, selgitamaks välja nende suhtumist ja kogemusi praktika kohta. Küsitluses osales 626 vastajat vanuses 15–56 aastat. Küsitlusest selgus, et ligi 75 protsenti õpilastest sooviks saada koolilt nimekirja tööandjatest, kes on valmis võtma praktikante.

TTÜ Tallinna Kolledži praktikajuhi Anne Saagpaku sõnul on neil olemas pikk nimekiri ettevõtjatest, kes on nõus nende tudengeid praktikale võtma. Rakenduskõrgkoolides moodustab praktika 1/3 õppetööst ja üldiselt suunavad eriala juhendajad õpilasi ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles