Ministeerium: petutarkvara eemaldamine on eelkõige edasimüüja huvides (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Фото производителя

Keskkonnaministeeriumi sõnul näitab eestlaste üliväike huvi Volkswagenite petutarkvara eemaldamise vastu eelkõige seda, et autode edasimüüjad peaksid selle motivatsiooni looma, kuna muidu kannatab nende avalik maine.

«Keskkonnaministeerium toetab kindlasti seda, et kõik Eestis liiklevad defektiga autod oma tarkvara välja vahetaksid ning seeläbi sõiduki saasteainete emissioone vähendaksid,» ütles ministeeriumi nõunik Mart Raamat BNSile.

Samas märkis Raamat, et eelkõige võiksid heitmetarkvara remontimisest huvitatud olla defektiga autod ringlusse lubanud edasimüüjad. «Ettevõtte reputatsioon ja usaldusväärsus tarbija silmis kindlasti kannatab seni, kuni petuautod liikvel on,» rääkis ta.

«Keskkonnaministeerium küll piknikukorvi kõigi tarkvara vahetajate vahel välja ei loosi, aga korras auto peaks olema ka iga omaniku huvides,» ütles nõunik.

Kuigi Eestis alustati manipuleeritud heitmetarkvaraga Volkswagenite tagasikutsumist veebruari lõpus ja probleemsete sõidukite arv on üle 4000, oli eelmise nädala alguseks tarkvarauuenduse läbinud vaid 18 Volkswageni sõidukit.

Eestis on praegu maanteeameti andmete kohaselt ligi 4400 uut ja kasutatud Volkswagenit, mis tarkvarauuendust vajavad. Kõigile autoomanikele saadeti veebruari alguses kiri, kus kirjeldati, miks ja millal tuleks esindusse tulla ja petutarkvara eemaldada.

Petutarkvaraga sõidukid emiteerivad keskkonda rohkem saasteaineid. Volkswageni ametlikud edasimüüjad Eestis on varem BNS-ile öelnud, et Eesti autoomanike huvi võltstarkvara eemaldada on üliväike, kuna saastemaksu puudumise tõttu puudub inimestel motivatsioon probleemi lahendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles