Altor omandab kinnisvaraettevõtte Ober-Haus emafirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober Hausi juht Tarmo Kase
Ober Hausi juht Tarmo Kase Foto: Liis Treimann

Skandinaavia investeerimisfond Altor Fond IV omandab Sponsor Fond III, Nordea ja Varma valdusest Põhjamaade kinnisvaravahenduse ja -halduse ettevõtte Realia Group, millele kuulub muuhulgas Baltikumis tegutsev kinnisvarafirma Ober-Haus.

«Me oleme teinud koostöös Sponsor Capitali, Nordea ja Varma´ga viimastel aastatel märkimisväärseid samme Realia Group´i arendamisel. See areng saab veelgi tugevama tõuke, kuna Altor jagab meie vaateid, kuidas arendada kõrgekvaliteedilisi kinnisvarahaldus- ja maaklerteenuseid,» ütles Realia Groupi tegevjuht Matti Bergendahl pressiteate vahendusel.

«Me oleme jälginud Realia Groupi arengut tähelepanelikult pikemat aega ning kinnisvarahalduse ja- vahendamise teenuste turg on väga huvitavas arengufaasis nii Soomes kui mujal Põhjamaades. Realia Group on väga tuntud kaubamärk kinnisvaravaldkonnas nii Soomes kui Balti riikides. Me tahame jätkata Realia Groupi teenuste arendamist koos grupi juhatuse ja töötajatega grupi visiooni elluviimise nimel,» ütles Altori partner Risto Siivonen.

«Me oleme Realia Groupi ja tema tütarettevõtteid arendanud pikka aega ja grupp ja selle kaubamärgid on meile väga olulised. Sel kevadel otsustasime, et Realia peaks arengut jätkama ning järgmisse arengufaasi jõudma juba uue omaniku toetusel. Meil on hea meel, et uueks omanikuks saab Altor – ettevõte, mida me hästi teame,» ütles Sponsor Capitali juhtiv partner Kaj Hägglund.

Tehing vajab kinnitamist Soome Konkurentsiameti poolt ja eeldatavalt viiakse lõpule juuni lõpuks. Tehingu väärtust pooled ei avalikusta.

Realia Group on Põhjamaade ja Baltikumis tegutsev kinnisvarahalduse, hindamise ja maaklerteenuste ettevõte. Realia Groupi kuuluvad Soomes Houneistokeskus, SKV, Huom!, Realia Isännöinti ja Realia Management ning Ober-Haus Balti riikides. Realia Groupi käive on umbes 100 miljonit eurot aastas ja grupis töötab 1600 inimest.

Alates asutamisest on Altor kaasanud 5,8 miljardit eurot. Fondid on investeerinud 3,4 miljardit eurot rohkem kui 40 ettevõttesse. Investeeringud on tehtud keskmise suurusega Skandinaavia ettevõtetesse eesmärgiga luua väärtust läbi kasvu ja operatiivsete muudatuste. Ettevõtte investeeringute hulgas on Lindorff, Carnegie, Palodex, Helly Hansen, Dustin, Byggmax ja Sats-Elixia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles