Parlaev Ionas on jätkuvalt rivist väljas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamlaev Ionas.
Praamlaev Ionas. Foto: MATTIAS TAMMET / ÕHTULEHT

Saaremaa ja mandri vahel sõitev parvlaev Ionas on endiselt tehnilise rikke tõttu rivist väljas ja operaatorfirma Väinamere Liinid ei kiirusta selle liinile tagasitoomisega.

Ionase naasmiseni asendab Ionast parvlaev Mercandia. Väinamere Liinid OÜ esindaja Mari-Liis Ahven Optimist Public kommunikatsioonibüroost ei osanud BNS-ile öelda, kui kaua Ionase remont aega võtab.

Samas ta lisas, et ettevõte ei kiirusta veel Ionase liinile toomisega, kuna 13. mail Eestisse jõudnud parvlaev Mercandia vajab enne tipphooaega piisavalt koormust, et meeskond saaks harjuda uue laevaga ja laeva eripärasid paremini tundma õppida.

Väinamere Liinid vabandab reisijate ees, et Mercandia pardal ei ole veel võimalik toitlustus- ja kaubandusteenuseid pakkuda. «Laeva kui müügikoha tunnustusprotsessiga alustati varem kui oli esialgselt planeeritud, kuid protsess alles pooleli ja kestab tavaliselt 1,5-2 nädalat. Tegevused seoses laeva tipphooajaks valmisseadmisega käivad paralleelselt reisidega,» lisas Ahven.

Parvlaeval Ionas ilmnes 16. mail tehniline rike, mistõttu jäid ära viis graafikujärgset väljumist. Mercandia asendab Ionast kuni remonttööde lõpuni ja edaspidi täidavad graafikut vajadusel kordamööda.

Eesti lipu all seilav parvlaev Ionas teenindab Kuivastu-Virtsu liini alates möödunud aasta suvest. Parvlaev on ehitatud Suurbritannias 1989. aastal, laeval on 400 reisijakohta ja see mahutab umbes 140 sõiduautot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles