Swedbank: palgad hakkavad kasvama järgmisel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Elmo Riig / Sakala

Selleks aastaks näeb Swedbanki prognoos ette töötasude püsimist samal tasemel ja alles järgmisel aastal on oodata reaalpalga kasvu 2,7 protsenti.

Viimasel kahel aastal on tootlikkus inimese kohta kasvanud kiiremini kui palgad, lisaks on Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri hinnangul ette näha oskustööjõu puudust.

Kui hetkel on veel tööpakkumisi ka vähekvalifitseeritud inimestele, siis Lauri sõnul on taoliste pakkumiste arv kahanemas. Sellega seoses kasvab ka ülipikaajaline töötus. «Suurtest koondamistest on möödas pea kaks aastat ja inimesed, kes on aastaid tööturult kõrval olnud, kaotavad kvalifikatsiooni ning töölkäimisharjumuse,» tõdes Lauri.

Lauri hinnangul annab kvalifitseeritud tööjõu puudusele oma osa ka ettevõtlikumate inimeste lahkumine Eestist. Oskustööjõu puudus viib Lauri hinnangul omakorda palgatõusuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles