LinkedIni asutaja lihtne nõuanne karjääri edendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reid Hoffman
Reid Hoffman Foto: SCANPIX

Ärivõrgustiku LinkedIn asutaja Reid Hoffmani sõnul peaks karjäärile hoo sisse andmisest huvitatud töötajad ennast uute väljakutsete avanedes julgelt vabatahtlikuna välja pakkuma, kirjutab CNN.

Mitmes internetiettevõttes juhtival positsioonil töötanud Hoffmani sõnul kahetseb ta siiani, et ei asunud 1990ndatel tööle uuenduslikku veebibrauserit arendanud Netscape´i heaks.

Praeguseks ajaloo hämarusse vajunud Netscape oli 1990ndatel üks esimesi internetifirmasid ning Hoffmani sõnul oleks ta olnud nõus lausa põlvili anuma, et luua kasulikke kontakte ettevõttes, kus töötasid oma ala tipud.

«Ma oleks teinud Netscape´is kasvõi vabatahtlikku tööd,» rääkis miljardär. «See asus uue tehnoloogia ja interneti ärilise ökosüsteemi keskpunktis.»

LinkedIni asutaja soovitab ambitsioonikatel töötajatel teha ükskõik mida, et saavutada oma sektori võtmeinimestega isiklik kontakt, kuna see võib aidata karjääri edenemisele kõvasti kaasa.

Sama nõuannet jagab ta ka töötajatele, kes soovivad ettevõttesiseselt edasi liikuda.

Oma karjääri alguses töötas Hoffman Apple´is kasutajadisainerina, kuid uskus, et tema oskustele ja võimetele sobiks paremini tootejuhi ametikoht. Seega otsustas ta tootetiimis vabatahtlikku tööd teha, käis välja mõned head ideed ning sai kasulikku tagasiside sellele, kuidas suurendada oma võimalusi tootejuhiks saamisel.

«Sa lähed kõige targemate inimeste juurde, keda sa tead ning küsid otse: «Kes võiks olla see inimene, kellega oleks mul võimalik kohtuda, tööalane suhe luua, midagi tema heaks ära teha?». See näitab, et sa ei ole ainult omakasu peal väljas, vaid tahad ka endast midagi anda,» selgitas Hoffman.

Kuigi Hoffman ei saanud võimalust Netscape´is töötamiseks, on ta julgest lähenemisest oma karjääri jooksul selgelt kasu lõiganud. Ta asus üsna varakult tööle makseteenuse Paypal heaks, olles üks selle esimesest 13 töötajast. 2003. aastal kaasasutas ta ärivõrgustiku LinkedIn, mille väärtus börsil on praegusel hetkel 18 miljardi dollari lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles