Gert Tiivas, börsi päästja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Tiivas (paremal) ja Helsingi börsi juht Jukka Ruuska veebruaris 2001, mil algas börside koostöö.
Gert Tiivas (paremal) ja Helsingi börsi juht Jukka Ruuska veebruaris 2001, mil algas börside koostöö. Foto: Peeter Langovits

2001. aasta veebruari eelviimase päeva hommikul tabas meie finantsturge uudispomm. Tallinna börs ja Helsingi börs teatasid, et alustavad koostööd, mille käigus omandab viimane üle 50 protsendi esimese aktsiatest.

Tallinna börsil käisid toona läbirääkimised mitme Põhjamaa börsiga. Oma pakkumise oli juba teinud Kopenhaageni ja Stockholmi börsi allianss Norex. Tallinna börsi toonane juht Gert Tiivas (43) oli öelnud Soome uudisteagentuurile Startel, et Helsingi börsi pakkumine oli parem kui Norexi pakutu.

«Kui ma börsile tööle läksin, oli näha, et iseseisvalt ei ole suurt mõtet purjetada. Seetõttu võtsime algusest peale suuna, et peame saama mingi suurema turu osaks. Tol ajal rääkisime nii soomlaste, rootslaste, norralaste kui ka taanlastega. Siis olid kõik need börsid veel eraldi,» meenutas mees nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles