Brexiti vastu võitlejatega liitus Varoufakis (4)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti vastu võitleja Gianis Varoufakis (Kreeka-Austraalia kodakondsus).
Brexiti vastu võitleja Gianis Varoufakis (Kreeka-Austraalia kodakondsus). Foto: euractiv.com

Eile käivitus Londonis Brexiti-vastane tuur, mille korraldavad kunagine Kreeka rahandusminister Gianis Varoufakis, Briti varirahandusminister John McDonnell ja roheliste esindaja Suurbritannia parlamendis Caroline Lucas.

Varoufakis kirjutas The Guardiani veergudel, et Suurbritanniale saab õitsengu tuua «vaid üleeuroopaline võitlus Euroopa Liidu demokratiseerimise eest.»

«Brexit ei taastaks Britannia suveräänsust, ratsionaalsust ega avalikke teenuseid, vaid üksnes kiirendaks Euroopa Liidu lagunemist,» vahendab Financial Times.

Varoufakis kritiseeris väljumise pooldajate vastuseisu sisserändele ja avalikele teenustele avalduvat survet, mis tuleneb tema hinnangul «kurnavast kasinusest, mille all varjab end kõlvatu klassisõda Britannia vaeste vastu. [See on] sõda, mis oleks puhkenud isegi siis, kui Ühendkuningriigi piirid oleksid hermeetiliselt suletud.»

Kolm poliitikut kuulutavad oma kampaania kodulehel, et Brexitist võidaksid kõige enam Britannia «poliitiline ja finantseliit».

«Ärge laske endid petta ettekujutusest, otsekui tugevdaks väljumine kuidagimoodi Briti demokraatiat, tooks ühise õitsengu või tugevdaks brittide enamuse mõju otsuste üle, mis mõjutavad meie ühist tulevikku,» seisab avalduses.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles