Suurpank vahetab välja kõik sularahaautomaadid

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Swedbank alustas 2015.aasta keskel kõikide oma sularahaautomaatide väljavahetamist uute vastu, kuna loob võimaluse automaati sularaha sisse panna kui ka välja võtta.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on klientide jaoks kõige suurem muudatus see, et suureneb nende automaatide hulk, kust sularaha saab nii välja võtta kui ka masinasse panna. «Selline otsus tuli paljuski klientide tagasiside põhjalt ning masinaid vahetatakse välja nii linnades kui ka väiksemates maakohtades,» märkis Ilisson.

2015.aasta lõpus ja 2016.aasta esimeses kvartalis vahetas pank välja 80 vana sularaha välja (ATM) masinat uute vastu ning paigaldati 17 kahesuunalist (RATM). Lisandusid ka mitmed täiesti uued kohad, kuhu kahesuunaline masin paigaldati. Nii said uue automaadi Paldiski, Kilingi-Nõmme, Kunda, Vändra, Otepää. Lisaks paigaldati sularahaautomaadid Tõstamaale ja Võsule, kus enne sularaha väljavõtmise võimalust polnud.

Swedbankil on Eesti suurim pangaautomaatide võrk: pangal on täna kokku 423 sularahaautomaati, millest 325 on ATMid (sularaha välja), 92 RATMi (kahesuunaline, sula sisse ja välja) ning 6 BNA-d (sularaha sisse). Lisaks paigaldas Swedbank 2016.aastal üle Eesti maapiirkondadesse 32 makseterminali kohalikesse poodidesse, kust kliendid saavad sularaha välja võtta.

Nordea kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liiv ütles, et Nordeal on suhteliselt uus masinapark, seega väljavahetamise järgi pole tarvidust. «Kliendid on need nö kaks/ühes (sularaha sisse/välja) automaadid väga hästi vastu võtnud, nende masinate hulka suurendame samuti jooksvalt, hetkel moodustab see kogu masinate arvust umbes 25 protsenti,» lausus Liiv.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum LHV-l on täna 12 sularahaautomaati. «Esimesed automaadid paigaldasime eelmise aasta augustis ning algusest peale on kõik LHV sularahaautomaadid olnud kaasaegsed recycler-tüüpi masinad ehk kliendid saavad neid kasutada nii sularaha sissemakseks kui ka välja võtmiseks,» lausus Rum. Ta märkis, et samas saavad LHV kliendid raha välja võtta mõistliku tasu eest kõigi pankade sularahaautomaatidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles