Euroopa integratsioonis algab uus etapp

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni täna avaldatud esimene iga-aastane majanduskasvu analüüs püstitab selged verstapostid, mille suunas EL peaks eeloleval aastal liikuma.


Analüüs juhatab sisse esimese nn Euroopa poolaasta, mis tähendab, et niipea, kui Euroopa Ülemkogu on analüüsis esitatud soovitused heaks kiitnud, peavad need peegelduma liikmeriikide poliitikas ja eelarves, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

«Iga-aastase majanduskasvu analüüsiga algab Euroopa integratsiooni uus etapp, mis loob uue aluse Euroopa Liidu vastastikku sõltuvate majanduste paremaks juhtimiseks ja kooskõlastamiseks,» ütles Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso. «See on sidus ja terviklik kava, mis juhatab Euroopa tagasi majanduskasvu ja suurema tööhõive teele.»

Analüüsis kutsub Euroopa Komisjon liikmesriike vähendama eelarvepuudujääke ning viima ellu tööturu reforme, tagamaks tööturu paindlikkus ning see, et töötushüvitised soodustavad tööle tagasi pöördumist. Ka soovitab komisjon tõstma pensioniiga.

Euroopa Komisjoni esimese majanduskasvu analüüsi kokkuvõtet saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles