Eesti tippsportlane loeb igat senti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe (paremal) laagerdab enne Rio olümpiat USAs, Kanadas, Hispaanias ja Soomes.
Epp Mäe (paremal) laagerdab enne Rio olümpiat USAs, Kanadas, Hispaanias ja Soomes. Foto: Tairo Lutter

Olümpia-aastaks maksimumi saavutav sportlasepalk ja treeningtoetus kukuvad kohe pärast olümpiat saapasäärde ning oma treenerile maksab Eesti olümplane palka ise, kui üldse.

Luksus ja glamuur on märksõnad, mis võivad käia mõne lääne tennisestaari või maailma jalkaässa eluviisi kohta. Eesti tippsportlastega nende olümpiaeelarvetest rääkides jäävad kõlama ülim säästlikkus ja pidev odavaimate võimaluste otsimine, vahendab Äripäev

Miinimum on see, millega Eesti sportlased timmivad end nii heasse vormi, et kvalifitseeruda järgmiseks paariks aastaks Eesti Olümpiakomitee (EOK) makstava riigitoetuse saajaks. 

Pärast olümpiamänge kolinal kukkuv palk ja olümplaste treenerite palk, mida tegelikult polegi, on kaks peamist murekohta, mille eest EOK spordidirektor Martti Raju lubab seista, et need pärast Riot parandatud saaks.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles