Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik nendib, et noorte täiskasvanute teadlikkus toidu osas on oluliselt madalam kui vaid pool põlvkonda varem.
Tippkokk: tervisliku toidu olemus jäetakse sageli selgitamata
«Mingi põlvkond inimesi, kes praegu on 23-24-aastased, nende teadlikkus on selles osas palju madalam kui neil, kes on 35—40. Nauditakse sööki väga palju, mis on iseenesest tore, aga jällegi – see toidusedel peaks olema mitmekesine,» toonitas Metsallik, vahendab ERR.
Olulisemaks osaks peab ta laste ülekaalulisust. «Tean omast käest, et lapsi on väga keeruline panna kasvõi lihtsaid asju nagu kaalikaid või porgandeid, kuid see on nagu tavaeluga – sa õpetad oma lapsi elama võimalikult normaalset elu. Samamoodi peaks õpetama ka seda toiduosa,» leidis kokk.
Metsallik märkis, et sageli räägitakse küll sellest, kuidas tervislikult toituma ja rasva vältima peaks, kuid tihti jäetakse laiem taust või selgitus andmata, seda ka koolitasandil.
Loe lähemalt ning vaata videot ERR uudisteportaalist.