Rõivas: valitsus otsus Estonian Airi säilitamiseks oli ainuõige (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Taavi Rõivas ütles riigikontrolli lennundusteemalise auditi kriitikat kommenteerides, et toonase valitsuse otsus lennuühenduste tagamiseks oli ainuõige.

«See oli ainuõige. Eesti oli just väljumas majanduskriisist ja lennuühendused olid majanduskavsu taastamiseks kriitilise tähtsusega,» ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil, vahendab BNS.

Estonian Airi turuosa oli tol ajal Rõivase sõnul 40 protsenti ja kui valitsus oleks ettevõtte pankrotti lasknud, oleks sellel olnud suured mõjud.

«Tegemist oli poliitiliste otsustega, mis seadsid esiplaanile selle huvi, et lennuühendused saaksid jätkuda,» ütles Rõivas.

Kommenteerides riigikontrolli väidet, et Estonian Airi teemalised otsused tehti tihti kiirustades ja süvenemata, ütles Rõivas, et tegemist on «tugeva ilukirjandusliku liialdusega.»

Rõivase sõnul oli tegemist äärmiselt sensitiivse teemaga, mida tulebki kohelda erilise delikaatsusega. «Ainuüksi fakt, et sellised teemasid arutatakse, sellega oleks võinud kaasneda väga tõsised tagajärjed,» sõnas ta.

Rõivase sõnul on vale ka väita, et negatiivne riigiabiotsus oli juba ammu teada. Kogu selle protsessi jooksul oli nõustamas terve rida advokaate, kes ei saanud samuti selgelt välja öelda, kas on tegemist keelatud riigiabiga või mitte. «Kui kellelgi on mulje, et keegi teadis seda juba viis aastat tagasi, on see mulje tõsiselt ekslik,» ütles ta.

Riigikontroll esitels teisipäeval lennunduse teemalist auditit, milles kritiseeris valitsuse tegevust Estonian Airi rahastamisel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles