Saksamaa on valmis juhtima Euroopa armeed (5)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitsevägi
Saksa kaitsevägi Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Saksamaa on asunud aktiivselt toetama ideed Euroopa kaitseliidu moodustamisest ning asunud propageerima ühise peakorteri rajamist, selgub Financial Timesi valduses olevast dokumendist.

Kõnealune valge raamat kavatseti tuua avalikkuse ette peatselt pärast Suurbritannia «väljume või jääme» rahvahääletust 23. juunil - ehk Brexiti küsimuse kulmineerumise järel.

Kuna Briti majandusleht tõi tõe juba mai alguses päevavalgele, lükkub ametlik avalikustamine tõenäoliselt edasi juulikuusse, kuna on oodata, et nn Euroopa kaitseliidu idee on vesi «väljujate» leeri veskile saareriigis.

Valges raamatus tuuakse välja sammud, kuidas koondada Euroopa riikide kaitsejõudusid ning alustada koostööd ühiste struktuuride alluvuses.

«Saksa kaitsepoliitikal on kaalu – ka väljaspool meie riiki,» teatab dokument. «Saksamaa on valmis liituma varakult, otsustavalt ja oluliselt kui edasilükkav jõud rahvusvahelistes debattides ... et võtta vastutus ja juhiroll.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles