Saarte lennuühenduse hanke võitis Leedu lennufirma (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaam
Kuressaare lennujaam Foto: Olev Uusmaa

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika. Lennud saartele algavad juuni alguses, täpse kuupäeva määravad maavalitsused. 

Vastavalt hanke pakkumisele on riigieelarvest makstava ühistranspordi sihtotstarbeline toetus ühele reisile lennuliinil Tallinn-Kuressaare-Tallinn 1980 eurot ja Tallinn-Kärdla-Tallinn 1520 eurot. Lennumaht jääb sarnaseks võrreldes eelmise vedajaga, ehk 12 lendu nädalas liini kohta, teatas ministeerium.

Graafiku kohaselt toimub hommikune lend Kärdlast Tallinna 07.45 ja Kuressaarest Tallinna 09.30 ning õhtune lend Tallinnast Kärdlasse 17.00 ja Tallinnast Kuressaarde 18.35. Nädalavahetuse hommikused väljumisajad on argipäevade omadest hilisemad.

Transaviabaltika kasutab põhilennukina 19-kohalist lennukit Jetstream-3200. Asenduslennukina ja sõltuvalt maavanemate ning ettevõtte lepingu allkirjastamise ajast võib ettevõte kasutada lepinguperioodi alguses ka 19-kohalist lennukit LET L-410.

Praegune hange korraldati Kärdla ja Kuressaarega lennuühenduse taastamiseks, arvestades maavalitsustele eraldatud riigieelarvest makstava toetuse suurust.

Leping pakkumise võitnud ettevõttega kestab kuni 31. maini 2019. Lepingu allkirjastavad maavanemad.

Samal ajal on käimas laiem analüüs, kuidas terviklikult tagada Eestis hea kvaliteediga regionaalsed lennuühendused tulevikus. Uus riigihange tuleb 2018. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles